b4

το ταξίδι

σημαντικοί σταθμοί

Ο Πέτρος Γαϊτάνος γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1967 στο χωριό Κοκκινόγεια, που βρίσκεται στο νομό της Δράμας.

Τραγουδάει από πολύ μικρό παιδί, ενώ ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά από 17 ετών.

Μετακόμισε στην Αθήνα το 1987 και άρχισε να συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής.

Μετά από πολυετείς μουσικές σπουδές, πήρε πτυχίο Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, με δάσκαλο τον σπουδαίο ψάλτη και δάσκαλο Εμμανουήλ Χατζημάρκο.

" Γοήτευσε χωρίς μικρόφωνο ο Γαϊτάνος "
grey
Εφημερίδα Έθνος


" Ο καλλιτέχνης τραγουδιστής,

ο τραγουδιστής που γνωρίζει
την παραδοσιακή μας μουσική,

ο τραγουδιστής με τη ζεστή
και εκφραστική φωνή,

ο τραγουδιστής με το απαράμιλλο
ύφος και ήθος,

ο τραγουδιστής που εκφράζει
με ήχους το ανέκφραστο,

Ο τραγουδιστής της Ελλάδας
που με την ενασχόλησή του
με βυζαντινή μας μουσική
ανοίγει νέους δρόμους
για το παρόν και το μέλλον
της εθνικής μας μουσικής. "

Εμμανουήλ Χατζημάρκος
Ψάλτης †2013

Πρεσβευτής της Ελληνικής μουσικής
στους πολίτες του κόσμου

Ο Πέτρος Γαϊτάνος έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου απευθυνόμενος σε ένα διεθνές κοινό, ενώ οι δίσκοι του, όπως και η προβολή των βίντεό του στο διαδίκτυο, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για άλλους λαούς σε όλο τον πλανήτη.
Χαρακτηριστικές είναι οι συναυλίες που έδωσε στον πλανήτη, όπως με το έργο “Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο” στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, σε συνεργασία με τη Συμφωνική ορχήστρα και τη χορωδία της όπερας του Καΐρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής & Αιγυπτιακής Κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε ο χώρος των Πυραμίδων για καλλιτεχνική εκδήλωση,  παγκοσμίως!

Εκπληκτικά ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν σε όλο τον πλανήτη ενώ ειδικές αναφορές έγιναν από το CNN. 

piramides
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ταξιδεύει σε φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Το 1996 τραγουδάει απεσταλμένος από την Ελλάδα και την κρατική τηλεόραση στο Μεσογειακό φεστιβάλ στη Μάλτα μαζί με άλλους εκπροσώπους από 50 ακόμη χώρες.

x7
Αναπαραγωγή Βίντεο

Το καλοκαίρι του 2005 η Ελληνική πολιτεία στέλνει τον Πέτρο Γαϊτάνο ως εκπρόσωπο της Ελληνικής μουσικής στο διεθνές φεστιβάλ της Εφέσου και παρουσιάζει στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο την Ελληνική μουσική από το Βυζάντιο έως τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, ενώ ξεσηκώνει το κοινό τραγουδώντας τούρκικα τραγούδια.

Το 2018 ηχογραφεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί εκτός Ελλάδας με τον τίτλο “Journey to Ithaka” – “Ταξίδι στην Ιθάκη” Ένα μοναδικό Ελληνικό ταξίδι μουσικής και λόγου, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ο καλλιτέχνης ερμηνεύει σε 9 ελληνικές διαλέκτους και 5 γλώσσες.

mesogios2
Αναπαραγωγή Βίντεο

Η εργασία δημιουργείται για διδακτικούς λόγους κατά παραγγελία του σημαντικού φορέα Faculty Resource Network (FRN) στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (NYU), του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το FRN είναι μία κοινοπραξία με 54 κολέγια και πανεπιστήμια στην Αμερική, όπως και σε διάφορες χώρες. Το NYU έχει παγκόσμια κέντρα σε όλο τον πλανήτη.

Εδώ για πρώτη φορά ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής καταγράφει με τη φωνή του τον “Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας” και καλείται να τον ερμηνεύσει στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο της Ελληνικής ιστορίας στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος για τη Μακεδονία, η φωνή του ενώνεται με ένα εκατομμύριο Έλληνες που τραγουδάνε μαζί του τον Εθνικό Ύμνο και καταγράφεται η συγκλονιστική στιγμή στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

ethikos imnos
Αναπαραγωγή Βίντεο
Η εργασία παρουσιάζεται ζωντανά με συναυλίες σε διάφορες χώρες του πλανήτη και ενθουσιάζει τους πολίτες του κόσμου!
"Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένα μοντέρνο πρόσωπο του καιρού µας µε µια βυζαντινή λάμψη από την ανήμερη και διαχρονική αγρύπνια
της φυλής µας "
96523239 2713352898775786 4461048578915172352 n
Ματθαίος Μουντές
Συγγραφέας
Μάρτιος 1998

Συνάμα, όλα αυτά τα χρόνια, ο καλλιτέχνης ερμηνεύει ζωντανά, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, συμφωνικά έργα που γράφονται για τη φωνή του, με υλικό που αναφέρεται σε σημαντικές μορφές και εκφράσεις του Γένους και της Ορθοδοξίας.
Συνεργάζεται με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες ανά τον κόσμο και ερμηνεύει νέα, αλλά και παλιά έργα. Χαρακτηριστικές είναι οι συναυλίες: “Ωδή στον Άγιο Κασσιανό” ένα έργο για την Κύπρο, σε μουσική του Κύπριου συνθέτη Μάριου Μελετίου και ποίηση του Κύπριου ποιητή Άκη Φάντη, σε συνεργασία με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού και την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

agios kasianos
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ερμηνεύει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το νέο έργο “Ωδή στο Μέγα Αλέξανδρο”, σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και ποίηση Γιώργου Παπακώστα, με συμφωνική ορχήστρα & χορωδία, ενώ το ίδιο έργο ξαναπαρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2005 στο Ηρώδειο παίρνοντας εκπληκτικές κριτικές και βέβαια την άνοιξη του 2006 στις Πυραμίδες της Αιγύπτου.

ME HATZINASIO VALTINO

Συνεργάζεται με σκηνοθέτες και πρωταγωνιστεί σε θεατρικές παραστάσεις, όπως η παράσταση “Εάλω η Πόλις” σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, μία παράσταση για την άλωση της Πόλης.

Συνεργάζεται επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στην παράσταση “Από τη Θεογονία στην Άλωση της Τραπεζούντας”, τραγουδώντας και παίζοντας σε ελαφρύ ρόλο ως ηθοποιός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικός άξονας στην ερμηνευτική του εξέλιξη είναι η επιτυχημένη – όπως αποδεικνύεται – δημιουργική ενασχόλησή του με τη βυζαντινή μουσική. Συγκαταλέγεται δε ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες ερμηνευτές που μεταφέρουν τις μνήμες της παράδοσης στις νεότερες γενιές.
Παράλληλα έχει το βλέμμα του εστιασμένο και στο σύγχρονο ήχο, στο σύγχρονο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει με ενδιαφέρον και μεράκι, αφήνοντας τα αποτυπώματά του και σε αυτό, χαρίζοντας αγαπημένες επιτυχίες.

" Λάθος εποχή με σωστή επιλογή… "
grey
Περιοδικό TV
1990

Με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τον χαρακτηρίζει ως κεφάλαιο στην τέχνη της χώρας μας και ιδανικό παράδειγμα για τη νεολαία, ξεκίνησε μια μοναδική περιοδεία σε ναούς, όπου το εκάστοτε ακροατήριο τον παρακολουθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση να ερμηνεύει με το δικό του τρόπο ύμνους που έχουν σωθεί μέσα στους αιώνες.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης με ποικίλες ικανότητες. Ξεχωριστή θέση στην καριέρα του έχουν και οι συνεργασίες του με ηθοποιούς, τους οποίους καλεί στους δίσκους του ως αφηγητές και κάνει ηχητική σκηνοθεσία, εντάσσοντάς τους σε μία νέα δημιουργία καταγραφής και τέχνης που αφορά τα κείμενα των Γραφών. Έχει συνεργαστεί με τους: Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Φέρτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννη Βόγλη, Κάτια Δανδουλάκη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Αιμίλιο Χειλάκη, Κοραλία Καράντη κ.α.

Σημαντική είναι και η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία που αγκαλιάζει τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές του και την ευρύτερη δημιουργία του. Έχει αρχείο με περισσότερες από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες.

Παράλληλα, κάνει συναυλίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπου γίνεται πρεσβευτής της ελληνικής μουσικής σε άλλους λαούς, οι οποίοι ακούν και ανακαλύπτουν την υψηλή τέχνη και έκφραση της ελληνικής κληρονομιάς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η ενασχόλησή του Πέτρου Γαϊτάνου με την τέχνη της μουσικής έχει ως κέντρο την επικοινωνία του με το Θεό και τον άνθρωπο, μέσα από πολλά είδη μουσικής, με στόχο το αληθινό και ουσιαστικό πνευματικό όφελος.

Η καλλιτεχνική του πορεία χαρακτηρίζεται από την καταγραφή και την παρουσίαση ζωντανά σε συναυλίες μέσα από τρία είδη καριέρας, αυτή των σύγχρονων τραγουδιών, της παραδοσιακής μουσικής και της βυζαντινής – εκκλησιαστικής μουσικής. Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως μόνο σε αυτόν τον καλλιτέχνη, να διατρέχουν δηλαδή την πορεία του τρία είδη καριέρας και έκφρασης εμπεριστατωμένα και ταυτόχρονα δισκογραφικά και συναυλιακά κι έτσι να περικλείεται στο έργο του όλη η Ελληνική μουσική!

Ταξιδεύει και παρουσιάζει την πολύπλευρη καλλιτεχνική του προσωπικότητα σε όλο τον πλανήτη, ο κόσμος τον αποθεώνει και χαράζει ανεξίτηλα την αγάπη του στην πορεία και την προσωπικότητά του  με γεγονότα εντυπωσιακά, από την Αρχαία αγορά της Αμαθούντας στην Λεμεσό της Κύπρου, όπου έκλεισε ο εθνικός δρόμος για αρκετή ώρα από την τεράστια προσέλευση του κόσμου και τις ποιητικές ερμηνείες του στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, μέχρι τους παγωμένους δρόμους του Καναδά και την εντυπωσιακή μεγάλη προσέλευση του κοινού στις συναυλίες του καλλιτέχνη μέσα από τους πάγους , από τη συγκινητική προσέλευση και το υπερθέαμα μπροστά από τις Πυραμίδες στην Αίγυπτο που για πρώτη φορά παραχωρήθηκαν στην ιστορία για καλλιτεχνική εκδήλωση, από τους χιλιάδες κόσμου μέσα και έξω από τον ιστορικό ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη που καθόταν ακόμη και στα τείχη και τους δρόμους γύρω κόβοντας κατά καιρούς την κίνηση των δρόμων,από τους εντυπωσιακούς ήχους των σφυριγμάτων των χιλιάδων ακροατών στην καρδιά της Αλβανίας, έως το γονάτισμα του καλλιτέχνη στα πόδια του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη και τη βουβή συγκίνηση των ομογενών, που, κρατώντας τα λίγα πολύτιμα της ρίζας τους, τα έσμιγαν με την Ελληνική έκφραση του Πέτρου.

Από την εντυπωσιακή ένωσή του με τον κόσμο στις κερκίδες των μεγάλων γηπέδων σε όλη την Ελλάδα μέσα σε χιλιάδες χειροκροτήματα και δυνατή ενέργεια, μέχρι τη λιτή παρουσία του στις ρίζες των Μετεώρων, καλεσμένος από όλη την αδελφότητα των μοναχών της ιερής πολιτείας των βράχων της Ορθοδοξίας.

Να συντονίζεται με το αστέγνωτο δάκρυ και τον ιερό κόπο των μεταναστών σε κάποιο εργοστάσιο στη Στουτγάρδη  της Γερμανίας, να ορθώνεται περήφανος κάτω από την Ακρόπολη στο αρχαίο θέατρο του Ηρώδη του Αττικού ερμηνεύοντας την Ελλάδα, να τραγουδάει δυνατά στα γήπεδα κάτω από τη διεύθυνση των πλατιών χεριών του Μίκη Θεοδωράκη  και να μετράει τις τελευταίες ανάσες του Μητροπολίτη Σακραμέντο στον Ειρηνικό ωκεανό  δίπλα του στο νοσοκομείο, ο οποίος στα τελευταία του λόγια έλεγε « … αγόρι μου Πέτρο, πες μου αυτό το ωραίο τραγούδι που λες για τη μάνα, πριν λίγο καιρό την έχασα και σκίζεται η καρδιά μου…» κι ενώ ο Πέτρος τραγουδούσε με όση δύναμη του έμεινε το τραγούδι, ο Μητροπολίτης ψιθύριζε τα τελευταία του λόγια με  ευχές και έλεγε « αγόρι μου καλό… εσύ πρέπει να πας σε όλα τα μέρη του κόσμου και να μεταφέρεις την τέχνη και την πίστη σου για την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας  …». και οι θύμισες να πλαταίνουν και να προσγειώνονται σε κάποια γωνιά κάπου στον Ατλαντικό ωκεανό,  σε έναν ναό στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο να λέει με δυνατή φωνή και δάκρυα στα μάτια « … αγαπητοί μου πατριώτες, αυτό που μας έψαλε σήμερα ο αγαπητός μας Πέτρος στην αγγλική γλώσσα, ήταν βάλσαμο για τις ψυχές μας, ήταν βάλσαμο γι’ αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα μας και τον Θεό μας, εσύ παιδί μου πρέπει να πας και να μεταφέρεις παντού το μήνυμά σου, ο Θεός να σε χαριτώνει, να έχεις τις ευχές μας …».

Φορές, με κρατημένο κλάμα, να προσπαθεί να αντέξει τη Θεία πληροφορία και άλλες να εμποδίζεται η ευλογημένη προσπάθειά του από διάφορους φορείς και καλλιτέχνες του χώρου του στο ναό της ύλης και της ματαιοδοξίας, κάτι που δεν αφορά ποτέ την καθαρή και πολυτάλαντη πορεία του Πέτρου ως ανθρώπου –  ερμηνευτή – καλλιτέχνη.

Η πορεία του στηρίζεται τρεις δεκαετίες τώρα στα δώρα που του έδωσε ο Θεός και στην αγάπη του κόσμου, στοιχεία σπάνια σε έναν χώρο που δε σέβεται τις αξίες και καταπνίγει ό,τι ανθίζει άξια από μόνο του.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος κάνει τη διεύθυνση παραγωγής και την καλλιτεχνική επιμέλεια στους περισσότερους δίσκους που έχει κυκλοφορήσει, έχει γράψει μουσικές και στίχους για τραγούδια, κάποια από τα οποία έχει κυκλοφορήσει σε δίσκους του, ενώ συχνά κάνει τις διασκευές του υλικού που ερμηνεύει, όπως και τη μελέτη, ενίοτε και τη σκηνοθεσία.  Τέλος όλες σχεδόν οι φωτογραφίες που εμπεριέχονται στα εξώφυλλα και τα ένθετα των τελευταίων δίσκων του είναι δικές του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικός άξονας στην ερμηνευτική του εξέλιξη είναι η επιτυχημένη – όπως αποδεικνύεται- δημιουργική ενασχόλησή του με τη βυζαντινή μουσική. Συγκαταλέγεται δε ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες ερμηνευτές που μεταφέρουν τις μνήμες της παράδοσης στις νεότερες γενιές.

Παράλληλα, έχει το βλέμμα του εστιασμένο και στο σύγχρονο ήχο, στο σύγχρονο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει με ενδιαφέρον και μεράκι, αφήνοντας τα αποτυπώματά του και σε αυτό, χαρίζοντας αγαπημένες επιτυχίες.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης με πολλά ταλέντα και ικανότητες. Ξεχωριστή θέση στην καριέρα του έχουν και οι συνεργασίες του με ηθοποιούς, τους οποίους καλεί στους δίσκους του ως αφηγητές και κάνει την ηχητική σκηνοθεσία, εντάσσοντάς τους σε μία νέα δημιουργία καταγραφής και τέχνης που αφορά τα κείμενα των Γραφών. Έχει συνεργαστεί με τους: Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Φέρτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Γιάννη Βόγλη, Φιλαρέτη Κομνηνού,, Κάτια Δανδουλάκη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νόνη Ιωαννίδου, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Αιμίλιο Χειλάκη, Κοραλία Καράντη  κ.α.

 

Είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που δεν αρκείται στην καλλιτεχνική εκτόνωση του υλικού που ερμηνεύει, αλλά το υλικό που επιλέγει είναι ο τρόπος για να φτάσει στο στόχο, έτσι γίνεται η γέφυρα για να επικοινωνεί ο κόσμος με το Δημιουργό του και τις υψηλές αιώνιες αξίες.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος με το έργο και τις δράσεις του έχει πανελλαδικά, αλλά και παγκοσμίως, κάποιες μοναδικότητες, αυτές είναι:

  • Είναι ο μόνος ερμηνευτής παγκοσμίως που τραγούδησε στο χώρο των Πυραμίδων στην Αίγυπτο.
  • Είναι ο μόνος διάσημος ερμηνευτής στην Ελλάδα που κάνει συναυλίες μέσα σε ιερούς ναούς.
  • Έχει τους περισσότερους τίτλους ηχογραφημάτων – τίτλων στην Ελληνική δισκογραφία, μεταξύ ελάχιστων άλλων.
  • Έχει ηχογραφήσει τη σπουδαιότερη εργασία που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας με τον τίτλο, ΄΄ Άγιες Γραφές – Η Καινή Διαθήκη ΄΄ 21  CD  και 24 ώρες ακρόασης με τη συμμετοχή 18 αφηγητών και συνολικά 50 καλλιτεχνών.
  • Είναι ο μόνος καλλιτέχνης στην Ελλάδα που έχει δημιουργήσει και ηχογραφήσει σε δίσκους ένα νέο είδος, την ηχητική σκηνοθετημένη καταγραφή πάνω σε πνευματικά κείμενα.
  • Έχει ηχογραφήσει τους περισσότερους δίσκους και έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων στη γενιά του.
  • Είναι ο καλλιτέχνης – Ερμηνευτής αυτός που ανέδειξε και θεσμοθέτησε καλλιτεχνικά την Ορθόδοξη Βυζαντινή Μουσική πανελλαδικά σε ευρύ και ισχυρό φάσμα.
  • Είναι ο μόνος ερμηνευτής παγκοσμίως που ερμήνευσε ύμνους στα κορυφαία αιώνια προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης στους Άγιους Τόπους στην Ιερουσαλήμ.
  • Είναι ο μόνος Έλληνας καλλιτέχνης που έκανε συναυλία σε ιερό ναό με προσέλευση πάνω από δέκα χιλιάδες κόσμου.
  • Είναι ο πρώτος και μόνος ερμηνευτής ύμνων της Ορθοδοξίας που παρουσίασε συναυλίες ύμνων με διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, τέλος, χαρακτηρίζεται από τη δράση του κατά προτεραιότητα ως: Ερμηνευτής – Σκηνοθέτης ηχητικών καταγραφών εκκλησιαστικού υλικού – Διευθυντής παραγωγής δισκογραφίας – Αφηγητής – Μουσικός και Φωτογράφος. Έχει ηχογραφήσει μέχρι σήμερα πενήντα εννέα ( 56 ) δίσκους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν γίνει πολλαπλά πλατινένιοι και χρυσοί, ενώ έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες με πολλές περιοδείες του σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ισραήλ, Αφρική, Ευρώπη, Ασία και Κύπρο, όπου το κοινό άλλοτε παρακολουθεί κατανυκτικά στους ιερούς χώρους τις Βυζαντινές του προσεγγίσεις και άλλοτε τον αποθεώνει στα γήπεδα και τα θέατρα να ερμηνεύει μοναδικά τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα τραγούδια.

Και το ταξίδι συνεχίζεται …

" Ο Πέτρος Γαϊτάνος δεν τραγουδάει μόνον όπως οι άλλοι τραγουδιστές. Εκτός από σπουδαίος τραγουδιστής κάνει και ανώτερο πνευματικό κήρυγμα "
96860394 239495127392192 2165672954757644288 n
Πάνος Γεραμάνης
Δημοσιογράφος – Κριτικός μουσικής
Άνοιξη 2000

Δισκογραφία

Προσωπικά Άλμπουμ

1990 – Το δίλημμα
1992 – Γυάλινος δρομέας
1993 – Σε πρώτο πρόσωπο
1995 – Ώρα Ενάτη
1996 – Πολιτεία Δ΄
1997 – Τα Θεία Πάθη
1997 – Ελεύθερες θάλασσες
1998 – Αγέρας, έρωτας κι αρμύρα
1998 – Φως εκ φωτός
1999 – Ψαλλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω
2000 – Σαν τα Κρύα τα νερά
2000 – Η πηγή της Ζωής
2001 – Κρυφή Σελίδα
2003 – Πεντηκοστάριον
2006 – Ανθεί & φέρει κι άλλο – Τραγούδια του Πόντου
2006 – Αίμα και ύδωρ – Πορεία στο Θείο πάθος
2006 – Οι ουρανοί διηγούνται… συλλογή 4 CD
2006 – Ανθολογία, συλλογή 2 CD
2008 – Ωδές αρχαγγέλων 2CD + 1 DVD
2009 – Οι δρόμοι μιας φωνής 3 CD + 1 DVD
2010 – Τα ιερά Ευαγγέλια & ύμνοι της Ορθοδοξίας, κασετίνα 10 CD
2012 – Άγιες Γραφές – Η Καινή Διαθήκη, κασετίνα 21 CD
2015 – Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης – Μιλώντας με τον Γέροντα, ακούγοντας τον Άγιο, κασετίνα 6 CD
2016 – Η ακολουθία των χαιρετισμών της Παναγίας 2 CD
2016 – Ο ακάθιστος ύμνος 2 CD
2016 – Ο παρακλητικός κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο 2 CD
2017 – Διδαχές & ύμνοι της Ορθοδοξίας 2 CD
2018 – Ημέραι τρεις Ο γήινος θάνατος – Η εις Άδου κάθοδος – Η Ανάσταση 2 CD
2020 – Journey to Ithaka – Ταξίδι στην Ιθάκη – Ένα Ελληνικό Μουσικό Ταξίδι από την Aρχαιότητα έως Σήμερα  2 CD

Συμμετοχές

1991 – Σινεμά ο δικός μας παράδεισος
1992 – Το τραγούδι γυμνό
1994 – Γιάννης Σπανός – Μεγάλες Ερμηνείες
1995 – Βαλκανιζατέρ
1996 – Ένα Φιλί του κόσμου
1998 – Λιταία Πύλη
1999 – Η θάλασσα στο τραγούδι
1999 – Σύνορα Αγάπης
2000 – Στα φτερά του έρωτα
2000 – Δεκαοκτώ – Tribute στον Γιάννη Μαρκόπουλο
2003 – Smyrne
2008 – Επύλλια
2008 – Εξαφάνιση
2009 – Τα ανθοτράγουδα
2009 – Στα μονοπάτια της παράδοσης
2009 – Να τα πούμε;
2011 – Λάρκος Λάρκου ΄΄ το πρώτο `δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει ΄΄
2013 – Της ψυχής μου τα κρυμμένα
2013 – ΄΄ Χαίροις ένδοξε Λαζαρε ΄΄
2014 – Στην άκρη του φιλιού
2014 – Τραγουδώ το νησί μου