b4

το ταξίδι

βυζαντινή μουσική

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ο πιο διάσημος ερμηνευτής εκκλησιαστικής μουσικής στην Ελλάδα.

Σπούδασε τη Βυζαντινή μουσική τα έτη 1986-1991 στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον Εμμανουήλ Χατζημάρκο, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του με άριστα  παμψηφεί.

1995
Ώρα ενάτη

Το Πάσχα του 1995 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ με τον τίτλο “Ώρα Ενάτη”, το οποίο περιλαμβάνει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, αφηγητής Νικήτας Τσακίρογλου.

Το άλμπουμ αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας πορείας καταγραφής, τέχνης και ομολογίας πίστης του κορυφαίου καλλιτέχνη, σε σχέση με τη Βυζαντινή Εκκλησιαστική μουσική μέσα από μια σειρά με CDs του που περιέχουν Βυζαντινούς ύμνους, ο δίσκος έγινε πολλαπλά πλατινένιος ξεπερνώντας σήμερα τις τετρακόσιες χιλιάδες πωλήσεις ( 400.000 ).

ο Νυμφίος έρχεται
Αναπαραγωγή Βίντεο
" Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι το ιδανικό παράδειγμα για τη νεολαία μας "
96597957 235996064374895 7771718355467108352 n
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Β΄
Κωνσταντινούπολη Ιανουάριος 1997

Έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα 44 δίσκους με ύμνους, που περιλαμβάνουν το σημαντικότερο υλικό της Ορθόδοξης Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Χρονολογικά κυκλοφόρησαν οι δίσκοι:
1997
Τα Θεία Πάθη

Ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσε το Πάσχα του 1996 στη Μητρόπολη Αθηνών με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, αφηγητής Κώστας Καστανάς.

θεια παθη
Αναπαραγωγή Βίντεο
1998
Φως εκ Φωτός

Ύμνοι Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων.

παρθενος σημερον
Αναπαραγωγή Βίντεο
1999
Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω

Τρίγλωσση συλλεκτική κασετίνα

Ύμνοι της Παναγίας.

Αφηγητής Γιάννης Φέρτης.

3
Αναπαραγωγή Βίντεο
13 Η πηγή της ζωής
1998
Πεντηκοστάριον

Ύμνοι Αναστάσεως, Αναλήψεως, Πεντηκοστής, Αγίου Πνεύματος και Θαυμάτων Ιησού, σε αυτή τη δουλειά για πρώτη φορά παίρνει το ρόλο και του αφηγητή.

Το 1998 με την κασετίνα “Ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω΄΄ και το 2003 αυτόνομα.

.jpg
Αναπαραγωγή Βίντεο
2006
Αίμα και ύδωρ - Πορεία στο θείο πάθος

Σκηνοθετημένη ηχητική καταγραφή των παθών του Ιησού Χριστού.

Μέσα από υλικό υμνολογίας και των Γραφών διαμέσω των αιώνων.

Αφηγητές Γρηγόρης Βαλτινός & Φιλαρέτη Κομνηνού.

ζωη εν ταφω
Αναπαραγωγή Βίντεο
" Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένας τραγουδιστής με ήθος "
93721827 3665982376809058 1675760054076178432 n
Μίκης Θεοδωράκης
Συνθέτης
Σεπτέμβριος 1996
2006
Οι ουρανοί διηγούνται…
4πλη κασετίνα

Περιέχει τα CD

– Ώρα ενάτη
– Φως εκ Φωτός
– Η πηγή της ζωής
– Πεντηκοστάριον

Συνοδεύεται από πλούσιο δίγλωσσο ένθετο

32 σελίδων, φωτογραφικό υλικό, συναυλίες και επιστολές Ιεραρχών από το αρχείο του καλλιτέχνη.

2008
Ωδές Αρχαγγέλων

Περιέχει δύο CDs με επιλογή από τους καλύτερους ύμνους της Ορθοδοξίας και ένα DVD με τη συναυλία που δόθηκε στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

naos tis theotokou
Αναπαραγωγή Βίντεο
" …ο Γαϊτάνος είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της Ελλάδας και ο σημαντικότερος της νέας γενιάς! "
97385261 166936244737007 4598266397406003200 n
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Στιχουργός – Συγγραφέας - Δημοσιογράφος
Καλοκαίρι 1996
2009
Οι δρόμοι μιας φωνής

Επιλογή των πιο πετυχημένων καταγραφών του ερμηνευτή σε σχέση με το τριπλό ρεπερτόριο της καριέρας του, τραγούδια Ελλήνων συνθετών – Παραδοσιακά τραγούδια – Εκκλησιαστικοί ύμνοι, όπως κι ένα DVD με τα video clips και αφιερώματα των τριών αυτών ρεπερτορίων.

Κασετίνα 3CD & 1 DVD

i dromi mias fonis
2010
Τα Ιερά Ευαγγέλια & Ύμνοι της Ορθοδοξίας

Σκηνοθετημένη ηχητική καταγραφή των κειμένων των Ευαγγελιστών, σε σκηνοθεσία δική του, για τη ζωή το λόγο και τη θυσία του Χριστού, πολύ σύντομα ο κόσμος αγκαλιάζει ισχυρά τη δουλειά και η σημαντική κυκλοφορία φτάνει σε χιλιάδες σπίτια, κατατάσσοντας την κασετίνα σε μία από τις πιο πετυχημένες δουλειές των τελευταίων δεκαετιών, κάνοντάς την διπλά πλατινένια.

10πλή κασετίνα

kaini diathiki
Αναπαραγωγή Βίντεο
2012
ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ
Από τα κείμενα της Καινής Διαθήκης

2012 ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί μία ιστορική εργασία του με τον τίτλο “ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ, από τα κείμενα της Καινής Διαθήκης“. Σε αυτή τη δουλειά ο καλλιτέχνης μελετά, καταγράφει και σκηνοθετεί σε ηχητική μορφή όλη την Καινή Διαθήκη, για πρώτη φορά στην ιστορία! Δημιουργεί ένα νέο πρωτότυπο έργο μέσα από αφηγήσεις, αρχαία όργανα που παίζονταν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου την εποχή που περπάτησε ο Ιησούς στη γη, παραδοσιακά όργανα, σύγχρονους ήχους τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και πολλούς ύμνους που αναδεικνύουν τα σημαντικότερα γεγονότα της Γραφής. Καλεί δεκάδες κορυφαίους ηθοποιούς, μουσικούς και χορωδούς και προκύπτει για τον Πέτρο Γαϊτάνο ένα έργο ζωής που εκτονώνεται σε 21 CD και 24 ώρες ακρόασης! Η εργασία δημιουργήθηκε με επίπονη δουλειά τεσσάρων χρόνων εντατικής μελέτης και καταγραφής, με τη συμμετοχή 50 καλλιτεχνών και τεχνικών. Με αφορμή την κορυφαία εργασία ταξιδεύει σε όλα τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων τόπων και φωτογραφίζει τα ιστορικά μέρη, η δουλειά σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Αποκάλυψη του Ιωάννη
Αναπαραγωγή Βίντεο
2015
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Μιλώντας με τον Γέροντα ακούγοντας τον Άγιο
Ο βίος - Οι λόγοι & οι ύμνοι του

Πρωτοποριακή σκηνοθετημένη ηχητική καταγραφή, σε σκηνοθεσία δική του, με τη ζωή, τους λόγους και τους ύμνους του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη που για πρώτη φορά καταγράφονται. Πολλαπλά πλατινένια!

Κασετίνα 6 CD

2016
Η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας

Διπλή κασετίνα με την ιστορική ακολουθία. Πολλαπλά πλατινένια!

το στόμα μου
Αναπαραγωγή Βίντεο
" Ο Πέτρος Γαϊτάνος πρέπει να καλεστεί από όλα τα μέρη της γης όπου υπάρχουν Έλληνες για να υμνήσει με τη σπουδαία του φωνή & πίστη τον Ελληνισμό & την Ορθοδοξία! "
97002077 167468281347167 2513284736995033088 n
Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος
Νέα Υόρκη 1997

2016
Ο Ακάθιστος Ύμνος

Διπλή κασετίνα με την ιστορική ακολουθία. Πολλαπλά πλατινένια!

ti ipermaxo
Αναπαραγωγή Βίντεο
2016
Ο Παρακλητικός Κανόνας στην
Υπεραγία Θεοτόκο

Διπλή κασετίνα με την ιστορική ακολουθία. Πολλαπλά πλατινένια!

studio
Αναπαραγωγή Βίντεο
2017
Διδαχές & ύμνοι της Ορθοδοξίας

Διπλή κασετίνα με ειδικά επιλεγμένους  Αγιοπατερικούς λόγους του Αγίου Όρους και Ορθόδοξους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η εργασία στηρίζεται σε λόγους του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη.

Πλατινένια

" Ο Πέτρος "μάγεψε" την Πόλη με τη φωνή του "
grey
Εφημερίδα Απογευματινή
19 . 1 . 1996
2018
Ημέραι τρεις
Ο γήινος θάνατος
Η εις Άδου κάθοδος
Η Ανάσταση

Συναντιέται με τον σπουδαίο Ηπειρώτη κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά και δημιουργεί ένα έργο με 2 cds, η πρωτότυπη ηχογράφηση εστιάζεται στις τρεις μέρες που βρέθηκε ο Χριστός στον Άδη με υλικό που αντλείται από την αιώνια υμνολογία της Ορθοδοξίας, από την Παλιά & Καινή Διαθήκη, επίσης από Πατερικά, Αποστολικά και ποιητικά εκκλησιαστικά αιώνια κείμενα, όπως και δημώδη ποίηση ερμηνεύοντας παραδοσιακά μοιρολόγια από τη Μικρά Ασία και την Ήπειρο, εργασία σε ηχητική σκηνοθεσία και ιδέα δικά του.

χώρες και χωριά
Αναπαραγωγή Βίντεο

Τιμή της πετυχημένης του πορείας μέσα από την καταγραφή και έκφρασή του σε σχέση με τη Βυζαντινή μουσική είναι η απονομή από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, στις 10 Απριλίου 2009, για τους πολλούς χρυσούς & πλατινένιους δίσκους που κυκλοφόρησε με ύμνους στην έως τότε καριέρα του, οι οποίοι σήμερα έχουν περάσει τις 2.000.000 εκατομμύρια πωλήσεις!

Σήμερα έχει κυκλοφορήσει 49 δίσκους με υλικό βυζαντινής μουσικής και γενικά πνευματικού περιεχομένου.

h aponomh
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ο Πέτρος Γαϊτάνος κάνει το ρεκόρ πωλήσεων δίσκων με ύμνους που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της μουσικής, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, κατά το πλείστον, αλλά και ξένοι συντονίζονται στην έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία του σημαντικού Έλληνα ερμηνευτή, που εμπνέει και γίνεται παράδειγμα σε χιλιάδες ανθρώπους νέους αλλά και μεγαλύτερους στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του πλανήτη.

Είναι ο καλλιτέχνης που έδωσε παρουσία στη δισκογραφία και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου σε σχέση με τη Βυζαντινή μουσική και την ξανασύστησε στην Ορθοδοξία! Πρωτεργάτης αυτής της έκφρασης, παρακίνησε και έγινε παράδειγμα για πολλούς επόμενους.

Πολλοί ύμνοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν χαρακτηριστεί και αναδειχθεί με τη φωνή και την έκφρασή του, κάποιοι από αυτούς είναι: τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, όπως και όλοι οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, ο ύμνος “Αγνή, Παρθένε, Δέσποινα” του Αγίου Νεκταρίου, ψαλμοί του Δαυίδ, ύμνοι της Παναγίας και ιδιαιτέρως “Ο ‘Yμνος της Αγάπης ” από την Α’ Επιστολή προς Κορινθίους του Απόστολου Παύλου, ένας ύμνος που έκανε ιδιαίτερη επιτυχία από το στόμα του μοναδικού ερμηνευτή, χαρίζοντάς του μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ανθρώπων. Ταυτόχρονα γίνεται ο βασικός ερμηνευτής αυτής της αιώνιας έκφρασης, που για πρώτη φορά σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το πανελλήνιο, όπως και σε πολλές χώρες της Ορθοδοξίας.

Ύμνος της Αγάπης
Αναπαραγωγή Βίντεο

Ο Πέτρος Γαϊτάνος έχει ταξιδέψει στα πέρατα της γης δίνοντας συναυλίες με ύμνους, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση δύο φορές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄ το 1996 & 1997, ο οποίος τον χαρακτήρισε ” κεφάλαιο στον πολιτισμό της Ελλάδας”, όπως και  “παράδειγμα για τη νεολαία”.

Κάποιες από τις σημαντικότερες συναυλίες που έδωσε με ύμνους είναι:

18/10/1995 Ηρώδειο. Βυζαντινοί ύμνοι και το Άξιον Εστί των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη.

3/4/1996. Στη Μητρόπολη Αθηνών με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, υπό την αιγίδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ και του Δήμου Αθηναίων.

MITROPOLI 2

18/4/1995 Μεγάλη Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

5/12/1995 Συναυλία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου.

ME IAKOVO

Μεγάλη Εβδομάδα, 1997. Δίνει μία σειρά από πολλές συναυλίες με τίτλο “Τα Θεία Πάθη”, με μεγαλύτερη αυτή του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, του μεγαλύτερου ναού των Βαλκανίων, όπου παρευρέθηκαν οκτώ χιλιάδες άνθρωποι.

 

7/4/2001 Συναυλία με ύμνους μέσα στον ιστορικό Ι.Ν της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, δέκα χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία.

Από την τεράστια προσέλευση του κόσμου έκλεισαν οι δρόμοι του κέντρου της πόλης!

26 Μαΐου 2001, Μυστράς

24 Δεκεμβρίου 2001, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

30 Σεπτεμβρίου 2002, Θεσσαλονίκη, Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου

11 Σεπτεμβρίου 2003, Πάτμος, Σπήλαιο Ιωάννου του Θεολόγου

22 Μαρτίου 2010, Μητρόπολη Πειραιά, με την ορχήστρα σαξοφώνων Πειραιά

1 Ιουλίου 2013, Κύπρος, Λάρνακα, Ι.Ν Αγίου Λαζάρου

10 Απριλίου 2015,  Μεγάλη Εβδομάδα,  Ι.Ν Μεταμορφώσεως στην Κορόνα της Νέας Υόρκης

29 Απριλίου 2016, Μ. Παρασκευή, Άργος, κεντρική πλατεία σημείο συνάντησης όλων των επιταφίων

 

tatheiapathi
Αναπαραγωγή Βίντεο

2004 περιοδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με Κρήτες συντελεστές παρουσιάζοντας την παράσταση “Η εκκλησία της Κρήτης διαμέσου των αιώνων” σε συνεργασία με την παναμερικανική ομοσπονδία Κρητών, συναυλίες με μεγάλη επιτυχία σε θέατρα κατάμεστα με το κοινό να συγκλονίζεται από τις ερμηνείες και την παρουσία του Έλληνα καλλιτέχνη, σε μια σειρά από συναυλίες υψηλού επιπέδου.

Ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ και κάνει γυρίσματα για τέσσερα ντοκιμαντέρ στα ακριβή μέρη των παθών του Κυρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Κρατική Τηλεόραση. Τα ντοκιμαντέρ παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές σημειώνοντας τεράστια τηλεθέαση, ενώ τα ιστορικά γυρίσματα με τις ερμηνείες και τη μορφή του σημαντικού καλλιτέχνη επαναπροβάλλονται για τα επόμενα χρόνια συνεχόμενα, διατηρώντας την ίδια μεγάλη επιτυχία.

.jpg
Αναπαραγωγή Βίντεο
Αφιερώματα ως του πιο γνωστού και αντιπροσωπευτικού Έλληνα ερμηνευτή των ύμνων της Ορθοδοξίας του κάνουν επίσης η Κρατική Τηλεόραση της Ρουμανίας και της Τσεχίας.
.jpg
Αναπαραγωγή Βίντεο
Είναι ο πρώτος και μόνος ερμηνευτής ύμνων της Ορθοδοξίας που παρουσίασε για πρώτη φορά συναυλίες βυζαντινής μουσικής με διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα.
cover anastasi

Εκτός από τις συναυλίες που έδωσε υπό τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄, την παρουσία του και την τέχνη του παρουσίασε σε συνεργασία και υπό τις ευλογίες των ιεραρχών: Μακαριστού Πατριάρχη Αφρικής Πέτρου του Ζ΄, όπως και του νυν Μακαριωτάτου Πατριάρχη Θεόδωρου, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου και Σεραφείμ, του Μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄, του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου, του Αρχιεπισκόπου Πολωνίας Σάββα και βέβαια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, όπως και πολλών άλλων ιεραρχών της Ορθοδοξίας από τις Μητροπόλεις της Ελληνικής, Κυπριακής Εκκλησίας, όπως και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Β΄, στην Κωνσταντινούπολη

Με τον Μακαριωτάτο Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο Β΄

Με τον Μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο

ME MITORPOLITI KITIU KIPROS

Με τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο

me ton mitropoliti patras

Με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο

Με τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο

4157948

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄

Έχει δώσει συναυλίες σε εκατοντάδες ναούς και στα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας υπό τις αιγίδες των εκκλησιαστικών αρχόντων και την προσέλευση πολύ μεγάλου ακροατηρίου.

Η έκφραση και η καταγραφή του στην ερμηνεία των ύμνων έγινε σχολή που προσφέρει με μιαν άλλη άποψη στην ερμηνεία του πνευματικού υλικού και στην ευρύτερη  έκφραση της υμνολογίας μέσα στους αιώνες.

Είναι ο πρώτος και μόνος ερμηνευτής ύμνων της Ορθοδοξίας που παρουσίασε για πρώτη φορά συναυλία βυζαντινής μουσικής με διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα.

Οι συναυλίες των ύμνων μέσα στο χρόνο…

 • 18 Απριλίου 1995, Μεγάλη Τρίτη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 • 18 Οκτωβρίου 1995, Ηρώδειο
 • 5 Δεκεμβρίου 1995, Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου
 • 20 Δεκεμβρίου 1995 έως 3 Ιανουαρίου 1996, Αίγλη Θεσσαλονίκης
 • 4 Ιανουαρίου 1996, Κωνσταντινούπολη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
 • 3 Απριλίου 1996, Ιερά Μητρόπολη Αθηνών υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ
 • 4 Οκτωβρίου 1996, Ξάνθη, Καθεδρικός ναός της του Θεού Σοφίας
 • 5 Ιανουαρίου 1997, Κωνσταντινούπολη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
 • 6 Απριλίου 1997, Κολέγιο Αθηνών
 • 7 Απριλίου 1997, Χαλάνδρι,  Ι.Ν. Αγ. Νικολάου
 • 12 Απριλίου 1997, Ασπρόπυργος Αττικής, Ι.Ν. Ευαγγελίστριας
 • 14 Απριλίου 1997, Αθήνα, Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών
 • 16 Απριλίου 1997, Ιερά Μητρόπολη Λαμίας
 • 20 Απριλίου 1997, Δημοτικό θέατρο Ρόδου
 • 2 Μαΐου 1997, Καλαμάτα, Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών
 • 14 Μαΐου 1997, Αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • 2 Ιουνίου 1997, Μέγαρα,  Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής
 • 4 Ιουνίου 1997, Μητρόπολη Άνω Λιοσίων Αττικής
 • 6 Ιουνίου 1997, Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ελευσίνας Αττικής
 • 8 Ιουνίου 1997, Αθήνα, Πνύκα
 • 9 Ιουνίου 1997, Αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • 28 Ιουνίου 1997, Καβάλα,  Αρχαίο θέατρο Φιλίππων
 • 27 Ιουλίου 1997, Λουτράκι,  Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας
 • 1 Αυγούστου 1997, Κεφαλλονιά,  προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Σάμης,
 • 25 Σεπτεμβρίου 1997, Ρόδος, Παναγιά Κομμένη
 • 8/9 Δεκεμβρίου 1997, Δημοτικό θέατρο Πειραιά
 • 15 Δεκεμβρίου 1997, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Βορείου Ελλάδος
 • 10 Απριλίου 1998, Δημοτικό θέατρο Ασπροπύργου Αττικής
 • 11 Απριλίου 1998, Ξυλόκαστρο, Ι.Ν. Αγ. Βλασίου
 • 12 Απριλίου 1998, Παλλήνη Αττικής, Ι.Ν. Αγ. Τρύφωνα
 • 7 Δεκεμβρίου 1998, Αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • 18 Δεκεμβρίου 1998, Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2 Απριλίου 1999, Θεσσαλονίκη, Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου
 • 3 Απριλίου 1999, Τρίπολη, Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου
 • 27 Ιουλίου 1999, Ξάνθη, Αρχαιολογικός  χώρος Ακρόπολης Αβδηρών
 • 12 Δεκεμβρίου 1999, Θεσσαλονίκη, Πλ. Αριστοτέλους, Millennium
 • 21 Απριλίου 2000, Αφάντου, Ρόδος, Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
 • 22 Απριλίου 2000, Χαλκίδα, Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής
 • 30 Ιουλίου 2000, Λουτράκι, Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας
 • 27 Δεκεμβρίου 2000, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 • 7 Απριλίου 2001 Θεσσαλονίκη, Ι.Ν της του Θεού Σοφίας
 • 26 Μαΐου 2001, Μυστράς
 • 24 Δεκεμβρίου 2001, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 • 27 Απριλίου 2002, Καλαμάτα, Ι.Ν. Ταξιαρχών
 • 30 Απριλίου 2002, Βάρη Αττικής, Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου
 • 30 Σεπτεμβρίου 2002, Θεσσαλονίκη, Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου
 • 25 Φεβρουαρίου 2003, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 • 16 Απριλίου 2003, Αλεξανδρούπολη, Μητροπολιτικός Ναός Αλεξανδρούπολης
 • 17 Απριλίου 2003, Αγ. Παρασκευή Αττικής, Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής
 • 19 Απριλίου 2003, Τήνος, Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
 • 2 Μαΐου 2003, Σάνη Χαλκιδικής
 • 15 Αυγούστου 2003, Ύδρα, Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου
 • 11 Σεπτεμβρίου 2003, Πάτμος, Σπήλαιο Ιωάννου του Θεολόγου
 • 31 Οκτωβρίου 2003, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  εκδήλωση για τον πρώην Πατριάρχη Αφρικής Πέτρο Ζ΄
 • 21 Δεκεμβρίου 2003,  Αμαρούσιο Αθηνών,  Πολιτιστικό κέντρο Δαϊς
 • 2 Απριλίου 2004, Ορεστιάδα, Δημοτικό Κινηματοθέατρο
 • 3 Απριλίου 2004, Μενίδι Αττικής,  Ι.Ν Αγίου Γεωργίου
 • 22-23-24 Μαΐου 2004,  Θέατρο Μονής Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, παράσταση 

΄΄ Από τη Θεογονία στην Άλωση της Τραπεζούντας ΄΄

 • 29 Μαΐου 2004, Μυστράς
 • 4 Ιουνίου 2004,  Κηποθέατρο Θεσσαλονίκης, παράσταση   ΄΄ Από τη Θεογονία στην Άλωση της Τραπεζούντας ΄΄
 • 16 Ιουνίου 2004,  Κύπρος,  Λεμεσός, Αρχαία αγορά Αμαθούντας
 • 27 Ιουλίου 2004, Κάστρο Πλαταμώνα, εκδήλωση προς τιμήν του ηγουμένου της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους  Προδρόμου
 • 7 Αυγούστου 2004, Κάστρο Γερακίου Λακωνίας
 • 17 Αυγούστου 2004, Μακρύσια Ηλείας, Ξωκλήσι της Παναγιάς  

Περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με θέμα

΄΄ Η εκκλησία της Κρήτης διαμέσων των αιώνων΄΄

 • Detroit,  20 Νοεμβρίου 2004
 • San Francisco, 21 Νοεμβρίου 2004 
 • New Jersey , 26 Νοεμβρίου 2004
 • New York, 27 Νοεμβρίου 2004, St Bartholomew Church, Manhattan
 • Miami , 28 Νοεμβρίου 2004, Πανεπιστήμιο Atlantic
 • 24 Μαρτίου 2005, Μετέωρα, Καλαμπάκα
 • 8 Απριλίου 2005, Ζάππειο Μέγαρο
 • 11 & 12 Απριλίου 2005, Toronto, Canada
 • 18 Απριλίου 2005, Καβάλα, Ι.Ν Αγίου Παύλου
 • 21 Απριλίου 2005, Τήνος, Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
 • 23 Απριλίου 2005, Κορωπί, Αττικής, Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου
 • 6 Απριλίου 2005, Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Δάφνη Αττικής
 • 16 Αυγούστου 2005, Μακρύσια Ηλείας, Ξωκλήσι της Παναγιάς 
 • 22 Οκτωβρίου 2005, Ράχη Πιερίας
 • 14 Απριλίου 2006, Ανάβυσσος Αττικής, Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων
 • 30 Ιουλίου 2006, Λουτράκι Κορινθίας, Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας
 • 13 Αυγούστου 2006, Μακρύσια Ηλείας, Ξωκλήσι της Παναγιάς 
 • 29 Δεκεμβρίου 2006, Πάτρα, Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα
 • 3 Μαρτίου 2007, Montreal, Canada, Palace reception hall, Laval, Canada
 • 4 Μαρτίου 2007, Ottawa, Canada,  Community center of Greece, Canada
 • 10 Μαρτίου 2007, Toronto, Canada,  Metropolitan center, Canada
 • 11 Μαρτίου 2007, London, Canada,  Hellenic community center, Canada
 • 16 Μαρτίου 2007, Vancouver, Canada,  Hellenic community center, Canada
 • 18 Μαρτίου 2007, San Francisco, Palace of Fine Arts Theatre, USA
 • 28 Μαρτίου 2007, Κομοτηνή,  Αμφιθέατρο της Νομικής σχολής
 • 25 Απριλίου 2007, Αλεξάνδρεια Αφρικής, στους κήπους του Πατριαρχείου Αφρικής
 • 5 Δεκεμβρίου 2007 , Μέγαρα Αττικής
 • 16 Απριλίου 2008, Λευκωσία, Δήμος Λακατάμιας, στο θέατρο μελετών  Αρχάγγελος
 • 19 Απριλίου 2008, Κολλέγιο Αθηνών, Πανελλήνιος Σύλλογος Αιμοδοτών Ελλάδος
 • 20 Απριλίου 2008, Κέρκυρα, Δημοτικό θέατρο, με τη χορωδία Κέρκυρας
 • 21 Απριλίου 2008, Κέρκυρα, Δημοτικό θέατρο, με τη χορωδία Κέρκυρας
 • 14 Δεκεμβρίου 2008, Γαλάτσι Αττικής, Ι.Ν Αγίας Ειρήνης
 • 5 Απριλίου 2009, Παραλίμνη, Αμμοχώστου Κύπρος, Ι,Ν Αγίου Γεωργίου
 • 8 Απριλίου 2009, βιβλιοπωλείο Κυριακίδης
 • 9 Απριλίου 2009, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 • 10 Απριλίου 2009, Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας
 • 13 Απριλίου 2009, Ράδιο Σίτυ Θεσσαλονίκη
 • 14 Απριλίου 2009, Ράδιο Σίτυ Θεσσαλονίκη
 • 15 Απριλίου 2009, Ράδιο Σίτυ Θεσσαλονίκη
 • 16 Μαρτίου 2010, Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, Κύπρος
 • 22 Μαρτίου 2010, Μητρόπολη Πειραιά, με την ορχήστρα σαξοφώνων Πειραιά
 • 23 Μαρτίου 2010, Δημοτικό θέατρο Σπάτων Αττικής
 • 27 Μαρτίου 2010, Μητρόπολη Σερρών
 • 29 Μαΐου 2010, Μυστράς, Καστροπολιτεία
 • 12 Δεκεμβρίου 2010, Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Άγιος Κωνσταντίνος, Φθιώτιδα
 • 18 Απριλίου 2011, Κέρκυρα, Δημοτικό θέατρο, με τη χορωδία Κέρκυρας
 • 13 Αυγούστου 2012, Αρχαία Ολυμπία, προαύλιο του Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Σμίλας
 • 21 Απριλίου 2013, Ηλιούπολη Αττικής Ι.Ν Κωνσταντίνου & Ελένης
 • 26 Απριλίου 2013, Ερυθρές Αττικής Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
 • 27 Απριλίου 2013, Βίλια Αττικής Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
 • 16 Μαΐου 2013, Ι. Μονή Αγίας Ειρήνης Ξάνθη
 • 1 Ιουλίου 2013, Κύπρος, Λάρνακα, Ι.Ν Αγίου Λαζάρου
 • 7 Απριλίου 2014, Αθήνα, Νέα Πεντέλη, Ι.Ν Αγίας Παρασκευής
 • 9 Απριλίου 2014, Πάτρα, Συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
 • 1 Ιουλίου 2014, Κύπρος, Λάρνακα στο προαύλιο του Ι.Ν Αγίου Λαζάρου
 • 14 Δεκεμβρίου 2014, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 22 Μαρτίου 2015, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 7 Απριλίου 2015  Μεγάλη Τρίτη, Ι.Ν Μεταμορφώσεως στην Κορόνα της Νέας Υόρκης
 • 10 Απριλίου 2015,  Μεγάλη Παρασκευή,  Ι.Ν Μεταμορφώσεως στην Κορόνα της Νέας Υόρκης
 • 11 Απριλίου 2015,  Μεγάλο Σάββατο στην Αναστάσιμη ακολουθία, Ι.Ν Μεταμορφώσεως στην Κορόνα της Νέας Υόρκης
 • 15 Νοεμβρίου 2015, Αθήνα, Πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 3 Απριλίου 2016, Αθήνα, Πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 18 Απριλίου 2016, Αθήνα Πετρούπολη, Ι.Ν Αγίας Τριάδας Πετρούπολης
 • 23 Απριλίου 2016, Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας Σερρών
 • 29 Απριλίου 2016, Μ. Παρασκευή, Άργος, κεντρική πλατεία σημείο συνάντησης όλων των επιταφίων
 • 29 Σεπτεμβρίου 2016, Λάρισα  Ι.Μ Λαρίσης & Τυρνάβου
 • 13 Νοεμβρίου 2016, Αθήνα Πετρούπολη, Ι.Ν Αγίας Τριάδας Πετρούπολης
 • 10 Δεκεμβρίου 2016, Αθήνα Βούλα, Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Βούλας
 • 22 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη, Κηφισιά, Ι. Ν Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας
 • 22 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 19 Μαρτίου 2017, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 14 Απριλίου 2017 Μ. Παρασκευή, Άργος, κεντρική πλατεία σημείο συνάντησης όλων των επιταφίων
 • 15 Οκτωβρίου 2017, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 19 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα, Αργυρούπολη, πνευματικό κέντρο Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Αργυρούπολης
 • 4 Φεβρουαρίου 2018, Χανιά  Πνευματικό Κέντρο Χανίων 
 • 26 Μαρτίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Πετρουπόλεως
 • 29 Μαρτίου 2018, Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, Τσέρι Κύπρος
 • 6 Απριλίου 2018, Μ. Παρασκευή, Άργος, κεντρική πλατεία σημείο συνάντησης όλων των επιταφίων
 • 9 Σεπτεμβρίου 2018, Ι.Ν Αγίας Μαρίνας, Αναλυόντας Κύπρος
 • 7/8 Φεβρουαρίου 2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών